Logo
haptotherapie Maria Holtslag
Je mag zijn wie je bent

Ervaringen

Mevrouw M.J.

Maria is voor mij een klankbord. We kijken samen naar waar gedrag en/of gedachten vandaan komen en of en op welke manier daar iets in te veranderen is. Wat mij erg helpt is dat Maria mij leert om zaken waar ik tegenaan loop nuchter te bekijken.

Mevrouw M.N.

Ik kwam bij Maria met enorme onrust in mijn hoofd, spanning in mijn lijf en een hoop oud zeer dat zich ineens niet langer meer liet wegstoppen. Maria wás er voor mij, zo lang als dat ik haar nodig had. Ze luisterde, ze hoorde. Ze bood aan, gaf wat ik op dát moment nodig had. Een inzicht. Een aanraking. Een wijsheid. Een ‘duwtje’. Een advies. Een aanzet tot verder nadenken. Een geruststelling. Een levensles. Een ‘spiegel’. Een handreiking. En vaak ook een tissue, om mijn tranen mee weg te kunnen vegen. Het heeft voor mij uiteindelijk geleid tot veel meer rust; in mijn hoofd, in mijn leven. Ik ben erdoor gegroeid, er sterker door geworden. Wat een mooi cadeau heb ik mezelf hiermee gegeven…

Mevrouw H.

Maria is een heel fijn, warm persoon die heel goed tot de kern komt. Ik kan zelf heel goed om het “probleem” heen praten maar Maria weet mij altijd tot de kern te krijgen. Maria heeft mij weer in mijn gevoel / lijf gekregen en geholpen om vrede met het verleden te krijgen en daar ben ik haar heel dankbaar voor!

Mevrouw J.W.

Toen het opkroppen van mijn emoties mij lichamelijk pijn ging doen heb ik de hulp van Maria ingeschakeld. Ze leerde me weer geloven in mezelf en de kracht te vinden om op de juiste manier met mijn gevoelens om te gaan.

Mevrouw V.

Door continue en jarenlange spanning was ik burn-out met heel veel lichamelijke klachten, algehele onrust, vermoeidheid, slecht slapen en weer meer spanning en klachten in mijn lijf. Een vicieuze cirkel. Door de hulp van Maria heb ik geleerd meer te voelen, en minder te denken. Voelen wanneer ik spanning in mijn lijf ervaar, en waardoor. En wat de effecten zijn van spanning. Door meer te leren voelen, kon ik meer loslaten. Zowel in mijn hoofd als in mijn lichaam. Ik heb geleerd meer te kijken waar mijn grenzen liggen, mijn verantwoordelijkheden. Meer zelfcompassie te hebben. Ik kreeg een spiegel voorgehouden, leerde inzien dat ik ziek was. Na verloop van tijd werd ik als uit een verdoving wakker en was meer in staat naar mezelf te kunnen kijken. Nu kan ik beter voelen hoe ik ervoor sta. Ik voel nu in mijn lichaam als er teveel spanningen zijn, mijn lijf is een soort barometer. Oppassen nu, stapje terug, misschien twee stapjes. En ik kan het hardop zeggen zonder het weg te stoppen: dit is er mis en dit moet er nu veranderd worden. Maria heeft mij enorm geholpen door te luisteren, te praten, te reflecteren en te laten voelen. En dit op een rustige, warme manier, zonder oordeel. Dank je wel Maria.

Mevrouw J.

Door Maria heb ik ervaren dat ik uit meer besta dan alleen een hoofd. Dat ik meer kan gaan "wonen" in mijn eigen lichaam. Ik ervaar nu dat hoofd en lichaam onlosmakelijk verbonden zijn en allebei belangrijk voor een evenwichtig leven.

Mevrouw M. t M.

Als 70 jarige heb ik veel baat bij de behandelingen van Maria. Mijn echtgenoot vindt mij een ander, prettiger mens geworden. Dus ik blijf gebruik maken van Maria’s gouden handen.

Mevrouw T.

Ik kwam omdat ik overspannen was en het contact met mijn lijf en gevoel kwijt was. Ik ben enorm geholpen. Je hebt het me laten inzien maar vooral laten ervaren.

Dhr A.

Een aantal jaren geleden kwam ik in een negatieve spiraal terecht door allerlei zaken die in mijn privé-leven plaatsvonden. Het leek wel of ik in een achtbaan terecht was gekomen, kwam steeds verder van mezelf af te staan. Heel dankbaar ben ik omdat ik door de bijeenkomsten bij Maria mezelf weer terug heb gevonden.

Mevrouw E.H.

Maria heeft mij geholpen de taal van mijn lichaam te leren voelen en hier vervolgens naar te handelen. Hierdoor ben ik meer in contact gekomen met mijzelf en 'zit ik minder in mijn hoofd'. De onrust en angst die ik voorheen ervaarde hebben daardoor plaats kunnen maken voor rust en vertrouwen. Ik heb bij Maria geleerd en in het dagelijkse leven ervaren hoe waardevol het is om je eigen wensen en behoeftes te kennen en deze duidelijk te communiceren naar anderen toe. Dat ik dat nu veel beter kan is niet alleen een groot geluk voor mezelf, maar ook voor mensen in mijn omgeving en mijn relaties met anderen. Ik ben Maria ontzettend dankbaar voor haar begeleiding in dit groeiproces.

Mevrouw M.

Maria laat je je lijf voelen en beleven in je eigen tempo en nivo. Hierdoor heb ik een schat aan nieuwe ervaringen gekregen. Zij is een warm mens, alle gevoelens mogen er gewoon zijn bij haar, ze oordeelt niet.

Mevrouw R.B.

Maria heeft me geleerd om te luisteren naar mijn lichaam. Voor de sessies deed ik alles op wilskracht, spanning en stress. Dit zorgde ervoor dat ik verkrampte in mijn lijf, last had van stemmingswisselingen en dat het niet mogelijk was voor mij om te vrijen omdat ik niet kon ontspannen in mijn bekkenbodemspier. Bovenstaande klachten heb ik ruim 15 jaar met mij meegedragen. Ik ben nu twee jaar in behandeling bij Maria en ik ben me veel meer bewust van mijn eigen lijf. Ik durf veel meer contact te maken, met mijzelf en met anderen en durf de spanning en stress los te laten. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deze weg met Maria heb mogen bewandelen. Ze is ontzettend goed in wat ze doet, luistert, oordeelt nooit, weet precies waar mijn grenzen en mogelijkheden liggen en is daarnaast gewoon een ontzettend lieve vrouw!

Mevrouw A.

Een bezoek aan Maria is even weer ervaren waar je staat en wat je voelt. Je bewust verbinden met je lichaam geeft rust voor je geest, ruimte in je hoofd en tijd voor bezinning. Daarom noem ik haar handen soms “magisch”. Zij geeft mij soms een inzicht, een handreiking waardoor het allemaal weer even duidelijker wordt.

Mevrouw A.

Ik ben doorverwezen om van mijn angstige gevoelens en paniekaanvallen met veel lichamelijke klachten af te komen. Door de therapie bij Maria heb ik geleerd beter te ontspannen en te relativeren en daardoor zijn de angstige gevoelens verminderd. Ik heb geleerd om minder te vechten tegen de klachten en ze meer te accepteren. Doordat ik me erg welkom en op mijn gemak voelde kon en durfde ik mijn angst meer los te laten. Ik sta nu zo anders in het leven. Dank je wel Maria.

Dhr T.

Na verschillende keren psychotherapie was haptotherapie een eye-opener voor mij. Dat ik dit niet eerder heb gedaan. Het is zeker niet zweverig maar juist heel duidelijk. Vooral toen ik voor belangrijke beslissingen stond zowel privé als in mijn werk heb ik er veel aan gehad. Maria heeft me met helderheid en directheid laten voelen waar mijn eigen kracht zit.

Mevrouw M.G.

Maria Holtslag weet wat ze doet. Omdat ik op latere leeftijd mijn lieve man ben tegen gekomen, is het proces om kinderen te krijgen een lang ziekenhuis traject geweest. Bij de laatste poging besloten we ook om andere mogelijkheden aan te pakken. Haptonomie heeft mij geholpen om mezelf beter te ontspannen in mijn bekkkenbodem en buik. Ook werd ik meer bewust ervan wanneer ik gespannen was, dat dat deel van mijn lichaam zich juist aanspant. Ik ben zelf altijd erg druk met werk en ik werk veel met mijn hoofd en niet zozeer met mijn lijf. Haptonomie heeft gewerkt om spanningen niet langer daar op te slaan, maar het te ervaren en de tijd te nemen om te ontspannen. En toen werd ik vol blijheid toch zwanger!
Tijdens de zwangerschap waren we nog niet echt bezig met puf-cursussen, maar we zijn wel met Maria een zwangerschapstraject begonnen. Het is voor Maria heel duidelijk dat een kind krijgen iets is wat je met z’n tweeën doet en mijn man had een duidelijke belangrijke rol tijdens onze sessies. Hoe hij erin staat, wat hij ziet, ervaart en doet om deze zwangerschap zoveel mogelijk goed te laten verlopen. De vragen die aan mij werden gesteld waren hoe mijn man mij het beste kan begeleiden tijdens het bevallen. Ook liet Maria ons ervaren om samen de baby te voelen en dat heeft mij man heel bewust kunnen voelen. Het werd meer ‘ons’ kindje. Ook gaf ze inzicht op de verschillende manieren van bevallen en dat ik erover kon nadenken hoe het voor ons het prettigst zou zijn. Ook hoe omgaan met de pijn tijdens de bevalling gaf Maria heel helder aan hoe dat werkt en wat ik kon doen. Bij twee of drie keer is het gebleven omdat ons mooie dochtertje toen al op de wereld kwam. Deze bevalling zijn we samen goed doorgekomen, juist omdat Maria ons heel goed had laten ervaren dat we dit met z’n tweeën konden doen; door te zoeken wat voor mij prettig was wat mijn man kon doen om de weeën op te vangen, zodat ik mezelf kon ontspannen in de pijn. We hadden geen pufcursus meer nodig, want alles ging vanzelf. Zwangerschapshaptonomie kunnen we iedereen van harte aanraden om samen te doen. Bedankt Maria!

Copyright © Maria Holtslag 2018 - Webbouw: Dainamics Webdesign
Makes use of Random Text script